Assumpta Mercader

(La) Montserrat

Montserrat és un lloc emblemàtic a nivell religiós, cultural, patrimonial i natural. Les muntanyes, el monestir i tot el que ho envolta han fet néixer un munt de llegendes que n’expliquen els orígens i també històries i fets extraordinaris que hi han succeït.

Fitxa artística
Creació i guió: Assumpta Mercader i Sergi Vallès
Direcció: Sergi Vallès
Direcció musical: Xavier Garriga
Narradora: Assumpta Mercader
Cantants: Maria Carretero, Núria Suñé i Sebastià Aguilar
Creació musical: Xavier Garriga
Disseny de vestuari: Nídia Tusal
Disseny d’espai i llum: Carles Berga
Disseny gràfic: Cesc Hernàndez
Tècnic de so i llums: Alexandra Janas
Producció: Assumpta Mercader
Distribució: La Magrana

Amb l’ajut de
Departament de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, Fira Mediterrània, Festival EVA, Festival de Llegendes de Catalunya, Ajuntament de Malgrat de Mar, Patronat de la Muntanya de Montserrat.

Amb la col·laboració de
Teatre de Lloret de Mar, Taleia Cultura

D’on surt el nom de “Montserrat”? D’on ve el fet que la Verge de Montserrat sigui la patrona dels nuvis? Què va passar a la Cova dels Enamorats? Quin és l’origen del Cavall Bernat? I, sobretot, qui era Fra Garí?

(La) Montserrat dona resposta a totes aquestes preguntes i ho fa amb una proposta que va més enllà de mostrar el patrimoni immaterial montserratí. Fra Garí és el nom que la mare de la Muntsa té fixat al cap i que la remet a un fet que la trasbalsa i que mai no ha explicat. És, en definitiva, el punt de partida que ens permet parlar de dos grans temes: la salut mental i el moment en què el pares envelleixen i són els fills els qui passen a ser cuidadors.

Tot plegat ho expliquem amb un guió pensat i escrit per Assumpta Mercader i Sergi Vallès i amb la composició sonora de Xavier Garriga. Paraula i música per explicar la història d’una mare i una filla que estimen Montserrat.

Espectacle per a sales de teatre.